Tänk på detaljerna!

Tänkte bara ge er alla som skriver själv ett litet tips!
Tänk på detaljerna.
Om man skriver te.x om någon som rider, men själv är man inte så haj på hästar, så kan termer och sånna saker lätt bli fel. Den som som sedan håller på med hästar, märker dem, och tycker att det jätte konstigt. Om man är osäker på något man skriver om, så ska man skaffa sig kunskapen så att man vet. Sök på google, låna böcker (vilket jag gjorde), fråga någon eller så.
Och tänk på att alla små detaljer måste stämma. Vad som kan vara realistiskt att hända, och vad som inte. Och hur gör man det i så fall realistisk?
Jag är inte direkt proffs på det här med detaljer. Det blir lätt fel, så jag tänkte tipsa er andra om att också tänka på det.
I Teddtentilldentuss, så vet dom som läst den att det finns två i besättningen som heter Petter (skeppssmed) och Linnéa (masterna). Det kommer ifrån mina syskon, Petter och Linnéa. Petter är min lillebror, och Linnéa är min storasyster. Tänkte att dom skulle få vara med :) Jag har en lillasyster också (Selma, 2). Jag tänkte klämma in henne senare.
På tal om det här med detaljer: Jag har nu upptäckt att det som jag trodde hette Kryssmasten heter Fockmasten. Måste ändra det nu!

Har börjat lägga upp Novellen nu!

Ni vet novellen som jag sa att jag skrev på?
Prologen är klar nu, och ligger upplagt på en underblogg. Ni hittar länken till den i menyn, annars kan ni bara klicka HÄR.
.
Handling:
Novellen handlar om femtonåriga Jolanna. Hon bor i en by, i en liten stuga med sin mor och självupptagne bror. Sen hennes far dog har hennes familj blivit jätte fattiga. Jolanna ser lösningen, och förlovar sig med rike Conar, som hon igentligen inte alls gillar. Men så blir plötsligt byns Druid (en man som står i förbund med gudarna) förgiftat. Ända lösningen är att hitta Lombosablomman, som växer i de farliga Norra bergen.
Resten får ni läsa...
.
Novellen har inget namn ännu, det får väl komma. Den kommer vara uppdelad i Prolog, och kanske fyra fem kapitel.
.
Jag skulle bli jätte glad ifall ni läser novellen och säger vad ni tycker!

Behöver hjälp från er läsare!

Alla läsare! Titta hitåt! Jag behöver verkligen eran hjälp!
Jag skriver nu en liten novell. I den novellen finns det en by. Byn påminner mkt och Asterixs by.
Here is the deal:
Jag behöver ett jätte bra namn till den här byn.  Namn är något som jag är sämst på, så jag behöver verkligen eran hjälp! Kom med förslag! SNÄLLA!
.
Kom med förslag
Kom med förslag
Kom med förslag
Kom med förslag
Kom med förslag
Kom med förslag
Kom med förslag
Kom med förslag
.
Tack

Novell på G...

Jag har en gåva att fantisera ihop sagor hela tiden. Nu har jag kommit på en som jag tror att jag vill skriva en liten novell av. Men som vanligt kan jag inte göra en kort berättelse, så den kommer vara i flera delar. Så första delen är klar lägger jag upp den!

Har nu bearbetat kapitel 2 nu,

Så ni får jätte gärna läsa om det och säga vad ni tycker. Själv är jag inte särskilt nöjd med den.

Sad Smiley Clip Art
Läs den HÄR

Svar till M (nr 3)

Det fantastiska är att jag faktiskt fattar vad du menar! Tack, jag märkte det inte tidigare. Jag är skit dålig på att upptäcka sånt i egna texter, men märker alltid det i andras :)
.
.
PS( Ifall någon undrar, så får jag alla mina vackra smileys härifrån) DS

Tröttnat på den gamla desigen,

Därför är det dags för en ny igen!

Har nu bearbetat kapitel 1...

Nu så har jag bearbetat kapitel 1. Jag tyckte att den var jätte dålig när jag läste igenom den, och skämdes nästan lite. Men nu så har jag ändrat och är betydligt nöjdare!
Så nu så har jag bytt ut en gamla texten i Kapitel 1 och bytt ut den mot den nya. Läs den HÄR och lämna gärna en kommentar!


Intervju med Tedd

Har haft lite kul och gjort en lista- eller snarare en intervju med huvudpersonen i min bok: Teddtentilldentuss.
Jag skrev upp massa frågor och låtsades att Tedd svarade på den. En liten grej för både dig och mig för att lära känna huvudpersonern bättre. FAST, om man inte har läst hela berättelsen bör man inte läsa det, det kan avslöja lite.
.
Vad heter du? Teddtentilldentuss
.
Hur gammal är du? 16
.
Var föddes du och växte upp? Jag vet ärlig talat inte var jag föddes. Men jag växte upp i staden Galke, som ligger i den torra och varma landet Mjete. På sommaren, då det är torka, regnar det inte alls.
.
Varför lämnade du platsen du växte upp på? Det var mest en olyckshändelse. Jag var för nyfiken.
.
Varför ville/ville inte du lämna den platsen? För att jag hatar den! Jag hatar invånarna, som behandlar mig som något pestsmittat bara för att jag är annorlunda, jag hatar orättvisan, jag hatar... allt med Galke.
.
Vilka är dina närmaste vänner? Ben allra först och sedan... Johannes, tror jag
.
Varför tycker du om dom? Ben för att han kan få mig att skratta hur svårt det än är, och han stöttar mig och lyssnar. Johannes för att han är så modig och godhjärtad. Det verkar som om han har sett hela värden.
.
Vem/vilka hatar du mest? Av dom som fortfarande lever? Isåfall Tyler Yventer.
.
Varför hatar du den/dem? Han är bortskämd, elak och feg! Han bryr sig inte om någon annan än sig själv.
.
Berätta om den plats som du älskar mest: Annie Star. Men ombord på henne så är det sprötet. Det känns som att man flyger när man står där.
.
När kände du dig som lyckligast? När Bella erbjöd mig jobb på Annie Star.
.
När kände du dig räddast? När jag var på Spökön och visste att min tid var räknad.
.
Beskriv dig själv med fem ord: Godhjärtad, tillbakadragen, stark (mentalt), snabblärd, smart.
...........................
Om du vill kopiera den och lägga in den på din blogg, så får du gärna göra det. Lämna en kommentar med din adress (den kommentaren tas sedan bort) eller mejla mig (min adress finner du i menyn) så skickar jag listan till dig.
.
Den var riktigt kul att göra, faktiskt!

Ops! Dumma blogg.se!

Jag har nu upptäckt att (av någon oförklarlig dum anledning) att min blogg.se sida inte visar mig när jag har fått nya kommentarer. Så, URSÄKTA ifall jag råkar svara lite sent. Dumma blogg.se!

Slarvkarta

Har gjort en slarvkarta i paint. Så ni ser ungefär hur jag tänker mig.
.
.
Det röda strecken visar deras färd (om man bortser från när dom åker in till Spökön).
.
Jag tänkte också teckna en för hand, men jag är så dålig på att teckna kartor.
.
Det va de

Svar till M

Först! Tack JÄTTE mycket för kommentaren! Du trycker inte ner mig, jag behöver all kritik jag kan få.
.
1. Jo, jag tror att det mest beror på att han ser så eländig ut att dom inte har hjärta till det. Men ska nog ändå ändra lite.
2. Hm, har inget direkt svar till det. Piraterna visste att Annie Star fraktade varor och ville röva åt sig det. Helt enkelt.
3. Nej, han näms inte tidigare om det var så du menade. Mer om honom kommer i 2an. Mm, kanske det. Ska försöka få in det.
4. Dom visste ju att inget kunde ha överlevt sådär länge under vattnet. Det var inte Harrows ord som fick dom att tro på det, det var synen av Tedd och vetenskapen om att han inte kunde ha överlevt sådär länge.
5. Det har inte att göra något om hans familj eller så. Arydera visste helt enkelt att han var bäst för uppdraget. Därför valde hon honom.
6. Nej, nej! Haha, det dröjer nog en lång tid innan jag tycker att den är bra nog att skickas in. Vi snackar år typ.
.
Jo, en skrivarkurs vore kul. Har jag inte tänkt på förr. Hmmmmmmm...
Tack så JÄTTE MYCKET för kommentaren iallafall.
.

Okej då, det där med sista inlägget gick inte så bra...

...så vi säger att jag bara skämtade!
Det blir inget sista inlägg!
(ibland är man bra patetisk)
Men jag kom på att jag kan ju lägga ut ändringar, och andra saker. Det ska inte behöva ta slut!
Så, berätta för alla att bloggen fortsätter!

RSS 2.0