Tankekarta

Tänkte ge ännu ett tips till de som skriver själva.
Gör en tankekarta. Min lärare visade mig en gång hur man gör tankekartor, och efter ett tag började jag använda dem. Nu har jag tankekartor för flera berättelser, men dock har jag gjort den till Teddtentilldentuss efter att den var klar. Men jag tänkte visa en annan tankekarta, nämligen den för Lambosablomman. Jag tänkte också skriva hur jag tänker.
.
Så här tänker jag:
.
Det röda: Det är huvudplatsen, alltså byn. Jag kallar den Asterixs by eftersom den liknar denna by på många sätt.
.
Det blåa: Det är personer som är med i berättelsen.
.
Det gröna: Det beskriver hur personerna ser ut.
.
Det bruna: Det är egenskaper som personerna har. Det kan vara bra att skriva upp dem, så att man kan tänka på att ha med dem i texten.
.
Det svarta: Jag hade råkat skriva att han var stilig, och sedan ändrat mig. Lägg märke till att Conar hette Caron först.
.
.
Hoppas att jag givit lite tips nu.
.
Har du någon sorts tankekarta/planering när (om) du skriver?
.
PS. SKRIVANDET VILL INTE GÅ BRA JUST NU. NI LÄR FÅ VÄNTA ETT TAG PÅ NÅGON BERÄTTELSE. DS

Fixar lite...

Jag ser att min stastikmätare är väldigt låg, vilket jag kan förstå.
Jag har inte lagt upp något på länge. Fortsättningen på Lambosablomman (berättelsen om Jolanna, jag har nämligen döpt den nu) kommer senare. Den får bara vänta lite.
Den där varulvs-berättelsen som jag nämnde i tidigare inlägg, har fått ganska mycket uppmärksamhet. Jag var nämligen tvungen att skriva om den, eftersom den (mystiskt nog) försvann. Den ända förklaringen är antingen att jag råkat radera den, eller att Gud hatar mig och ville straffa mig.
Jag håller på det sistnämnda.
Jag håller också på att fixa om bloggen lite, som ni märkt. Allt för att det ska vara enklare att hitta rätt berättelse. Jag funderar nämligen på att lägga upp en massa berättelser här! Okej, kanske inte en massa, men några. Varulvs-berättelsen, som heter Vid fullmåne, kommer jag att börja lägga upp så fort första kapitlet är klart.
.
Sammanfattning:
  • Fortsättningen på Lambosablomman får vänta
  • En ny berättelse som heter Vid fullmåne kommer snart upp
  • Gud hatar mig
  • Jag fixar om lite på bloggen
.
Som vanligt, får ni jätte gärna läsa mina berättelser och säga precis vad ni tycker. Och åter, tack alla som kommenterat. Ni är jätte snälla allihop!

Ursh! Nä, vad besviken...

Jo, såhär här det:
Hela dagen har jag gått och tänk på en berättelse som jag påbörjade för ett tag sen. Den handlar kort om en kille på 1700-talet, som är en varulv sen tio år tillbaka och försöker leva ett så normalt liv han bara kan.
Men när jag fortsökte hitta dokument, så var det försvunnet! Men jag kan inte minnas att jag raderat det, och jag kan verkligen inte hitta det!
Ursh vad jag är besviken! Den riktigt bränner i magen.
Molnen glider förbi i en perfekt harmoni utan för mitt fönster. Jag får försökta vara lika bekymmerslös som dom.
Jag ska nog gå och fortsätta läsa Frost.
Vid fullmåne hette den...

RSS 2.0