Förord

I boken så ska jag ha en liten sida där jag beskriver värden som Tedd lever i.

Om Tedds värld

 

Tedds värld liknar våran egen värd på 1700- talet. Däremot kan det finnas arter som vi aldrig haft, och tankegången var en annan. På vårt 1700- tal var det tänkt att kvinnor bara skulle sitta hemma och vara vackra. Att ha kvinnor ombord på ett skepp betydde otur. I Tedds värld är kvinnorna fria att göra vad de vill, och de två könen behandlas väldigt gemställt. Istället för sju hav finns det elva, och många platser är ännu oupptäckta. Man tror strängt på De fem gudarna, som är de högsta gudarna och de som man ber till. De som befinner sig på vatten, som fiskare och sjömän, ber mest till Arydera, havets gudinna. Bönderna ber mest till Gution, växternas gud. Föräldrar, vänner och kärlekspar ber till Syttrin, kärlekens gudinna.  Sen finns det Hatyron, onskans gud. Om man hade varit ond i sitt liv kommer man till Hatyron när man dör. Annars kommer man oftas till Kerya, som man kallar ’livet efter dettas’ gudinna. Om man befann sig på havet kunde det hända att man kom till Arydera, om hon hade valt en.

Det finns tio upptäckta länder. De varmaste länderna heter Mjete, Stírike, Karatyr och Tuvna. De medelvarma länderna heter Shakyr, Olevna, Linynna och Frikestian. De kallaste heter Äveland, Kylrike och Höbyn.

Det varmaste landet är Mjete och det kallaste Kylrike. Språken från nord till syd kan det skiljas åt ganska mycket men man kan ändå förstå varandra. Det finns fortfarande många oupptäckta länder.

Alla upptäckta länder har samma tro, även om det kan skilja sig lite ibland.

Det går tjugo månader på ett år, alltså fem månader på varje årstid. Månaderna döps efter vilket årstid det är och vilket månad de är på årstiden. Te.x tredje vintermånaden, fjärde sommarmånaden, andra höstmånaden o.s.v.

...........................................................................................................................................

Kommentarer?


Baksida, typ

Här är lite vad boken som jag skriver och "satsar" på. En baksida, typ.
.
Boken är ungefär en fantasy, eller magiserad.
Den utspelar sig i en helt annan värd, en värd som ser ut som vårat 1700 ta ungefär. Annie Star är ett berömdt skepp, just för sin skönhet. Sextonåriga Tedd har alltid beundrat skeppet. Tedd bor i den varma staden Galke, och han är stadens ända gatupojke, vilket får folket i staden att avsky honom och tycka att han smutsar ner deras gator. Tedd lämmnades på Galkes gator när han bara var ett år. Mr Baxter, em gammal fiskare vars familj dött, tog hand om honom. Dessvärre dog Baxter när Tedd bara var tio, och eftersom ingen vilje anställa honom, och ingen ville köpa det han hade att sälja blev han snart ett gatubarn. Men ingen ville någonsin skänka något, och saken blev inte bättre av att Tyler Yventer och hans vänner har som hobby att misshandla Tedd.
Hela Tedds liv förändras i ett svep när han klättrar ombord på Annie Star och av misstag blir inlåst i ett förråd. Besättningen visar Tedd en vänlighet som han inte trodde fanns, jela Tedds synfält på värden ändras. Men på havet lurar stora faror och hemligheter...

Här är bloggen...

...med ett jobbigt namn som inte är till för att lätt kunna minnas. På den här bloggen ska jag lägga ut min bok som jag skriver och förhoppningsvis få kommentarer. Min stora idol Julia Sandström sa att det var bra att man lade ut sina berättelser på Internet så att alla kan läsa det, hon sa att man lär sig jätte mycket av det.
Så... läs och kommentera!

RSS 2.0